Beste Tuinhout & tuinmaterialen ⠀⠀⠀✔ Altijd scherpe prijzen ⠀⠀⠀✔ Snelle levering & top service

Blokhutten klein

Onder een houten blokhut, verstaan we een huis of huisje gemaakt van hout, gebruikt als tijdelijk verblijf, opslag of buitenruimte. Blokhutten zijn er een verschillende grootte en breedte. LoRas heeft bijvoorbeeld grote blokhutten, die tot wel 7 meter breed kunnen zijn. Blokhutten van klein formaat hebben een breedte tussen de 1 meter 80 en de 3 meter. Een blokhut van klein formaat is dus perfect om in een hoek van je tuin neer te zetten. Zonder al te veel ruimte in te nemen, creëer je met een blokhut klein in maat toch veel opslagruimte.

Kleine blokhut

Een kleine blokhut biedt heel veel mogelijkheden. Niet altijd is groter beter, daarnaast moet je vooral niet de ruimte van een kleine blokhut onderschatten. Een klein tuinhuisje zoals ons tuinhuisje Jörgen biedt veel meer ruimte, dan je van de buitenkant zou verwachten. Met zijn buitenmaat van 2.9 bij 2.9 meter, heeft het kleine formaat blokhut Jörgen een funderingsmaat oftewel binnenmaat van 2.7 bij 2.7 meter. Deel die ruimte voordelig in en je hebt een perfecte opslag voor de tuin.

Optimaal gebruik van een kleine blokhut

Een blokhut klein of groot kun je snel vullen, zeker wanneer je een kleine blokhut niet praktisch indeelt. De meeste kleine blokhutten worden gebruikt voor de stalling van een fiets en wellicht wat klus en tuinspullen. Wanneer je een wand voorziet van stevige planken, berg je makkelijk en overzichtelijk alle kleine spullen op. Met bergruimte aan de muur, staan er geen verfpotjes naast de potgrond op de grond. Scheelt weer gestruikel en het op moeten ruimen van gemorste verf of aarde. Een fiets stal je dan makkelijk midden in je kleine blokhut. Liever nog voordeliger opruimen? Hang je fiets op aan de wand met een speciale fietsbeugel. Scheelt een hoop ruimte en je loopt ook zonder gedoe je kleine tuinhuis in.

Kleine tuinhuisjes

Niet iedereen heeft een grote tuin en niet iedereen heeft behoefte aan een grote blokhut. Een klein tuinhuisje is daarom perfect voor de kleine tuinen of opslagbehoefte. Een blokhut van klein formaat, is ook perfect als hobbyruimte. Het tuinhuisje Georg functioneert bijvoorbeeld perfect als een schildersatelier. Met de brede openslaande valt het licht perfect naar binnen. Behoefte aan wat meer licht? Dan stap je met je schildersezel gewoon naar buiten onder je luifel. Hier sta jij beschermt in de schaduw van de zon, terwijl je wel gebruik kan maken van het heldere daglicht. Een perfecte schilders locatie voor de echte kunstenaar.