Beste Tuinhout & tuinmaterialen ⠀⠀⠀✔ Altijd scherpe prijzen ⠀⠀⠀✔ Snelle levering & top service

Hardhouten panelen

Wanneer je informatie aan het verzamelen bent voor een project, komt de volgende vraag altijd omhoog; Welk type hout heb ik nodig? De keuze van het soort hout is natuurlijk afhankelijk van het project, het gebruik, het gereedschap en hoe lang het bouwwerk mee moet gaan. Wanneer je en gevorderde timmerman bent, of gewoon een handige klusser, dan zijn hardhouten panelen al snel een goede keuze. Een beetje serieus gereedschap heb je wel nodig. Een boormachine van de plaatselijke drogist gaat je wellicht niet heel erg helpen bij het voorboren van gaten. De meeste apparaten van de bouwmarkt zeker wel! Hardhouten panelen zijn duurzaam, sterk en uitstekend voor een klus zowel binnenshuis als buiten. Met het gemak van het online bestellen en thuis laten bezorgen door LoRas is het helemaal een goed idee om met hardhouten panelen aan de slag te gaan!

Wat is hardhout nu eigenlijk?

Een paneel van hardhout klinkt beter dan een paneel van zachthout, maar klopt dit ook? De term zacht en hardhout zijn zeer verwarrend in gebruik. De houtsoorten in beide categorieën zijn niet per se hard of zacht. Hardhout komt van bomen die langzaam groeien. Hierdoor heeft het hout over het algemeen een grotere dichtheid dan zachthout. De bomen groeien langzamer wat er ook voor zorgt dat het hout minder noesten heeft. Door zijn manier van groeien, heeft hardhout in bijna alle gevallen een hoge duurzaamheid.

Zachthout heeft ook de benaming naaldhout, de bomen die onder deze term vallen zijn naaldbomen. Zachthout komt van bomen die hun zaden open dragen in bijvoorbeeld de dennenappel. De naaldbomen groeien relatief snel en zijn daardoor vaak voordeliger in prijs. Deze snelgroei zorgt er ook voor dat de meeste soorten zachthout niet heel hard zijn en daarmee ook niet heel duurzaam. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op deze regel. Denk maar eens aan het douglas hout, wat makkelijk 10 tot 15 jaar meegaat zonder behandeling en met extra zorg nog veel langer.

Is er voordeel met hardhout panelen?

Absoluut! De directe concurrent de houten douglas panelen daargelaten, hebben het gebruik van hardhouten panelen echt een groot voordeel. Ten eerste zijn de panelen van hardhout extreem duurzaam. Ze gaan met hun 20 tot 25 jaar veel beter mee dan een douglas plank met 10 tot 15 jaar. Behandel je de hardhouten panelen elk jaar met een goede houtolie, dan kan uw project makkelijk een mensenleven mee. Opeens zijn de prijzen niet meer zo gek hoog en eigenlijk best voordelig. Een schommel van hardhout wat jij in de bloei van je leven maakt, wordt nog vrolijk in gebruik genomen door je achterkleinkinderen.

Naast het voordeel van de duurzaamheid van hardhouten panelen, zorgt LoRas ook altijd voor de scherpste prijzen. Geen gedoe dus, kwalitatief en sterk hardhout, koop je vertrouwd bij LoRas.