Beste Tuinhout & tuinmaterialen ⠀⠀⠀✔ Altijd scherpe prijzen ⠀⠀⠀✔ Snelle levering & top service

Tuinhuisje kopen

Wanneer je een tuinhuisje kopen wilt, is het handig om aan een aantal dingen te denken. Eenmaal overgegaan op het tuinhuisje kopen, maak je minder snel een aanpassing. Daarom hebben wij hieronder wat tips opgesteld, om te helpen bij het kopen van het juiste tuinhuisje. Natuurlijk helpen we je ook graag met alle antwoorden op maat. Via de telefoon, email of een bezoek aan onze showroom helpen we je graag verder met het tuinhuisje kopen.

De grote van het tuinhuisje

De eerste stap is het bepalen van de grootte van het te kopen tuinhuisje. Dat klinkt natuurlijk logisch, maar gaat nog wel eens mis. Niemand wilt een te grote of juiste te kleine aanschaffing doen. Een inschattingsfoutje is echter snel gemaakt. Wij mensen hebben de neiging onze tuin groter in te schatten dan hij soms is, en een blokhut kleiner dan zijn daadwerkelijke vierkante meters. Gelukkig is dit heel makkelijk en visueel op te lossen. Door simpelweg in de tuin een raster te maken op het formaat van het tuinhuisje dat je kopen wilt. Zo zie je in één oogopslag of 300x200 van het tuinhuisje minimodern groot genoeg is om de fiets in op te bergen.

Met of zonder luifel?

Wel of geen luifel, is een belangrijke vraag wanneer je een tuinhuisje kopen wilt. Een luifel biedt extra schaduw, ideaal wanneer een tuinhuisje gebruikt wordt als hobbyruimte. Een luifel neemt ook extra ruimte van je tuin in beslag, maar kan tegelijkertijd ook de perfecte plek zijn voor een schaduwminnende plant. Extra schaduw door de luifel is perfect voor een zon overgoten tuin met weinig schaduw. Voor wie graag het hele jaar door geniet van zijn tuin, biedt een luifel ook bescherming tegen regen en wind. Kortom een luifel heeft absoluut voordelen en nadelen.

Impregneren of verven?

Dan zijn er ook nog een belangrijke vragen over het onderhoud. Sommige tuinhuisje koop je al in geïmpregneerde staat. Daarnaast kunnen wij het tuinhuisje dat je kopen wilt, ook impregneren of in een grondlaag laten spuiten. De levertijd van het laten impregneren duurt zo’n 5 tot 6 weken en de levertijd van de grondverf is zo’n 7-8 weken. Het impregneren kan in de kleuren zilvergrijs, groen en bruin. De grondverf variant is natuurlijk makkelijk over te verven in elke toplaag van jouw voorkeur. Wij zorgen dat de grondlaag en strak en netjes op zit, en aan jou de keuze of je voor pastelgeel gaat of natuurgroen. Natuurlijk hebben wij ook in onze webshop oliën en verschillende soorten beits, die je kunt gebruiken voor het behandelen van het hout.

Na al deze vragen beantwoord te hebben, is de stap van het tuinhuisje kopen een eitje. Succes!