Adres: Bouwerskamp 12
8301 AG Emmeloord
Telefoon: 0527 619 077
LoRas.nl tuinhout en tuinartikelen
  • Beste Tuinhout & tuinmaterialen
  • Altijd scherpe prijzen
  • Snelle levering & top service
  • Showroom van 500m²

Douglas hout

Douglas hout is een naaldhoutsoort afkomstig uit Noordwest-Europa die van nature een hoge duurzaamheid en sterkte heeft. Het is één van de hardste houtsoorten uit Europa. Door deze gunstige eigenschappen is het zeer breed toepasbaar. U kunt hierbij denken aan tuinoverkappingen, schuttingen en houten hekwerk.

Het hout van de Douglasspar heeft onbehandeld van een nature een goede weersbestendigheid. Hierdoor is het een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor producten zoals geïmpregneerd vuren. Daarnaast is het esthetisch gezien mooier dan geïmpregneerd hout vanwege de warme uitstraling. 


Voordelen van Douglas

Hoewel Douglas hout nog lang niet zo bekend is, zoals bijvoorbeeld vurenhout of grenen, begint deze houtsoort steeds meer populariteit te winnen. Met recht, want Douglas hout is niet alleen zeer duurzaam maar ook robuust, onderhoudsarm en daardoor geschikt voor vele uiteenlopende toepassingen. Het mooie van dit materiaal is dat het, in tegenstelling tot bijvoorbeeld vurenhout, niet geïmpregneerd hoeft te worden om het hout weersbestendig te maken. Dat maakt Douglas hout minder schadelijk voor het milieu. Daarbij is de Douglasspar de afgelopen tientallen jaren in grote hoeveelheden aangeplant, met name in West-Europa. Er komt dus ook steeds hout van deze spar beschikbaar.

Toepassingen

Douglas hout wordt veel gebruikt voor tuinoverkappingen en andere constructies is in uw tuin. Daarnaast is dit hout te vinden in onder andere tuinmeubels en plankenschermen. Deze houtsoort kan goed zonder behandeling buiten gebruikt worden. Naarmate het hout ouder wordt en verder uitdroogt, wordt het sterker.

De keuze om het hout wel of niet te behandelen hangt onder andere af van de toepassing en uw wensen. Bij toepassing in de grond is een behandeling van het hout een goede keuze. Bij de keuze voor het wel of niet behandelen speelt ook de verkleuring van het hout mee. Onbehandeld Douglas hout vergrijst op den duur. Wilt u zo min mogelijk verkleuring van het hout? Dan kunt u ervoor kiezen om het te behandelen met een beits. U kunt hiervoor advies inwinnen bij één van onze specialisten.

Assortiment palen, planken en balken

LoRas biedt een ruim assortiment aan Douglas hout: palen, planken en balken, die in verschillende diktes en lengtes verkrijgbaar zijn. De palen worden veel gebruikt als staanders bij tuinoverkappingen. De houten planken zijn zowel geschaafd als fijnbezaagd verkrijgbaar. Balken van Douglas hout zijn uitstekend geschikt als constructiehout bij het bouwen van bijvoorbeeld een tuinoverkapping. Naast palen, planken en balken leveren wij ook tuinsets, plankenschermen en tuinkisten van deze houtsoort.

Douglas hout online kopen

Dat is snel en gemakkelijk geregeld via de webshop! Voor bestellingen boven de 30 kilo maken wij gebruik van onze eigen bezorgservice. Op die manier bent u ervan verzekerd dat uw bestelling netjes en bijtijds bij u wordt afgeleverd. Wanneer u liever uw hout wilt komen afhalen bij onze vestiging in Emmeloord of wanneer u graag advies wilt, neem dan contact op met onze klantenservice.

 
Webshop keurmerkWebwinkel Keur

Wij gebruiken cookies tijdens uw bezoek om het sitebezoek te meten. Door de site te gebruiken, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie